Laima
  • LV
  • RU
  • EE
  • EN
  • Sk
  • LT
Kā top baltais zefīrs
Kā top baltais zefīrs
Kā top baltais zefīrs
Kā top baltais zefīrs
<>

Galvenā sastāvdaļa - ābolu biezenis

Viena no zefīra pamatsastāvdaļām ir tehnoloģiski pareizi sagatavots ābolu biezenis. Šis process tiek veikts īpašā vakuuma katlā ar jaucēju. Vārīšanas laikā biezeni maisa, kā arī pievieno dažādas piedevas, tai skaitā arī pektīnu – vielu, ko dietologi visā pasaulē atzīst par ļoti vērtīgu un kas regulē gremošanu un palīdz izvadīt no organisma radioaktīvās vielas un smagos metālus.

ābolu biezenis

Labs zefīrs ir labi sakults

Kad ābolu biezenis ir novārīts, tas no vakuuma katla nokļūst īpašā kulšanas mašīnā, kur tam pievieno cukuru un olbaltumu. Pēc pamatīgas kulšanas šai masai pievieno cukura sīrupu, kas pagatavots jau iepriekš cukura glikozi vārot vaļējā katlā, līdz tā pārvēršas saldā, staipīgā un gardā šķidrumā.

baltā zefīra kulšana

Zefīrs negaida

Zefīru masas tvertnē svarīgi uzturēt nemainīgu 25°C±5°C temperatūru, tāpēc to apsilda izmantojot karstu ūdeni. Zefīrs, līdzīgi kā smalka jaunkundze, nemīl gaidīt – atliešana ir jāsāk bez kavēšanās, jo sagatavotā masa lēnām saželē. Zefīru pusītes tiek atlietas uz īpašiem koka dēļiem - dabiska materiāla, kas ideāli novada mitrumu no svaigajiem zefīriem un palīdz tiem žūt nepieciešamajā tempā.

baltā zefīra atliešana

Profesionāla žāvēšana

Svaigi atlietā zefīra masa ir pārāk mitra, tāpēc tai nepieciešams nostāvēties. Žāvēšana var sākties tikai četras stundas pēc atliešanas. Svarīgi uzmanīt, lai gaisa temperatūra žāvēšanas telpā nepārsniegtu 30°C. Zefīrs ir prasīgs, un tā gatavošana prasa stingru precizitāti, ko nereti spēj garantēt tikai pieredzējuša saldumu meistara klātbūtne. Tāpēc zefīru žāvēšanas procesu un to gatavību iepakošanai uzmana kvalitātes kontrolieris.

baltā zefīra žāvēšana   zefīru žāvēšana

Pēdējais pieskāriens

Kad zefīri izžāvēti un atdzesēti, tos apkaisa ar pūdercukuru vai smalcinātām vafelēm. Saiņošanas nodaļā zefīra pusītes meistari ar rokām saliek kopā un iepako. Iesaiņotos zefīrus izvieto uz paliktņiem, un nogādā gatavās produkcijas noliktavās. No turienes tie ceļo uz veikaliem, kur satiekas ar saldummīļiem – tieši tādiem kā tu!

zefīru pakošana   zefīru pakošana