Laima
  • LV
  • RU
  • EE
  • EN
  • Sk
  • LT
Kā top cepumi Selga
Kā top cepumi Selga
Kā top cepumi Selga
<>

Pirmais un būtiskākais solis cepumu ražošanā ir cepumu mīklas sagatavošana. Lielajā mīklas katlā jauc kopā Latvijā ražotus augstākās kvalitātes miltus, cukuru, garšvielas un citas sastāvdaļas, kas nodrošina Selga cepumu īpašo, aromātisko garšu. 

Pēc apmēram 20 minūšu rūpīgas maisīšanas, cepumu mīkla ir gatava. 

Cepumu mīklas sagatavošana  Cepumu mīklas jaukšana

Lai iegūtu tikai Selga cepumiem raksturīgo formu un rievaino virsmu, gatavā mīkla tiek virzīta uz formēšanas mašīnas rotoriem, kas uz 1,5 metrus platas lentas mīklu izrullē un izspiež sagataves Selga cepumu formā.   

Selga cepumu sagatavītes  Selgas cepumu sagatavītes

Kad no mīklas izgatavoti cepumi tik pazīstamajā četrstūru  formā, tie ir gatavi cepšanai. Tas notiek īpašā 24 metrus garā krāsnī, kur cepšanai nepieciešamos 270°C nodrošina atklātas liesmas degļi un karstā gaisa plūsma. Cepšanas laiks ir līdz četrām minūtēm, kuru laikā cepumi kļūst smaržīgi un iegūst zeltaini brūno nokrāsu. 

 Selgas cepums svaigs un gards

Pabeidzot cepšanu, cepumi apmēram četras minūtes tiek dzesēti speciālos tuneļos. Kad cepumu temperatūra ir zemāka par 40°C, tie ir gatavi iepakošanai. 

Pacelti vertikāli un sarindoti nebeidzamās rindās, cepumi tiek virzīti uz fasēšanas iekārtu, kas spēj iepakot līdz pat 126 Selga cepumu paciņām minūtē!

Selgas cepumi dodas uz dzesēšanu Selgas cepumi dodas uz fasēšanu 

Iepakoti paciņās cepumi Selga ir gatavi doties pie Jums, sagādājot saldus mirkļus gan ikdienā, gan svētkos!