Laima
  • LV
  • RU
  • EE
  • EN
  • Sk
  • LT

Vaniļas piena putas

Atpakaļ

Clock Pagatavošanas laiks 1 h 30 min
SpoonVērtējums:

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa Selgas cepumu
  • 500 ml svaiga piena
  • 2 gab. želatīna plāksnes
  • 400 g krūmmelleņu
  • 400 g citu ogu
  • 400 g zemeņu
  • 1/2 gab. citrons
  • 200 g cukura
  • 1/4 gab. vaniļas pāksts
  • 1 šķipsna ziedputekšņu

Pagatavošana (1 h 30 min)

Pagatavojam cukura sīrupu. Cukuru ar 150 ml ūdens vārām katliņā, kamēr cukurs pilnībā izkusis, bet nav mainījis krāsu. Gatavam sīrupam ļaujam atdzist. Gatavojam ogu mērci. Atdzesētu sīrupu pārlejam zemenēm un sasmalcinām ar rokas blenderi biezenī. Biezenim pievienojam pārējās veselās ogas. Selgas cepumus sadrupinām drupačās. Vaniļas pāksti pārgriežam un izņemam sēklas. Tās pievienojam pienam un rūpīgi izmaisām. Želatīna lapas uzbriedinām aukstā ūdenī, tad izkausējam uz plīts. Rūpīgi maisot, pievienojam vaniļas pienam un ievietojam ledusskapī uz 1 stundu. Pēc stundas ar rokas putotāju pienu uzputojam stingrās putās.