Laima
  • LV
  • RU
  • EE
  • EN
  • Sk
  • LT

Uz mēles kūstošā siera kūka

Atpakaļ

Clock Time it takes 1 h
SpoonVērtējums:

Sastāvdaļas

  • 3 paciņas cepumu "Selga" ar īru krēma garšu
  • 200g sviesta
  • 1 glāze valriekstu vai mandeļu
  • 1 paciņa Filadelfijas siera
  • 1 paciņa Mascarpones siera
  • 4 olas
  • 200g cukura
  • 1 glāze skābā krējuma (25%)
  • Šokolādes vai zemeņu mērce

Pagatavošana (1 h)

Kūkas apakšai sasmalcina cepumus un riekstus (visātrāk tas paveicams ar blenderi, bet var arī ar rokām, stampiņu vai āmuriņu), samīca tos kopā ar sviestu un Filadelfijas sieru. Masu izklāj cepamtrauka pamatnē.
Kūkas augšdaļai sakuļ visas sastāvdaļas (Mascarpones sieru, olas, cukuru, skābo krējumu) viendabīgas konsistences masā un lej pa virsu apakšai. Cep 180 grādos 35-45 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns), kamēr augšdaļa kļūst saturīga. Tad izslēdz cepeškrāsni un 10 minūtes kūkai ļauj “atpūsties” - to var izņemt ārā.
Kad siera kūka gatava tai pārlej mērci, cienā mājiniekus vai viesus un izbauda katru uz mēles kūstošo kumosiņu. Ja kārojas vēl vienu gabalu, jābūt varen veiklam ēdājam, jo pāri nekad nepaliek!