Laima
  • LV
  • RU
  • EE
  • EN
  • Sk
  • LT

Cepumi persiku cepurēs

Atpakaļ

Clock Pagatavošanas laiks 40 minūtes
SpoonVērtējums:

Sastāvdaļas

  • 8 persiki (var aizstāt ar aprikozēm)
  • 16-20 cepumi Selga Active
  • 2 ēdamkarotes medus vai 2 ēdamkarotes vārīta kondensētā piena ar cukuru
  • 30 g konjaka vai cita stiprā alkohola pēc izvēles (rums, brendijs, liķieris)
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • ½ tējkarote pūdercukura

Pagatavošana (40 minūtes)

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Persikus noskalo un pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu.
2. Cepumus sasmalcina ar blenderi vai bļodā ar kartupeļu stampu. Iegūto cepumu masu sajauc ar medu vai kondensēto pienu, pēc izvēles var pievienot ēdamkaroti alkohola, samaisa viendabīgā masā.
3. Maisījumu ar tējkaroti liek persikos.
4. Virs katras pildījuma kārtas vēl uztupina sviesta piciņu un pēc izvēles katru pārlej ar lāsīti alkohola. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
5. Pasniedz karstus vai atdzesētus, pārkaisītus ar pūdercukuru.